ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKE UDRUGE KARNEVALISTA

U RIJECI. 25.TRAVNJA 2015.

Od 24. do 26. travnja održana je redovita Godišnja skupština Hrvatske udruge kamevalista kojoj su bili domaćini Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke. Druženje je započelo već u petak u večernjim satima na brodu u riječkoj luci gdje su domaćini gostima pripremili srdačan doček uz večeru i glazbu.

Službeni dio započeo je u deset sati u hotelu ,rNeboder” sjednicom Predsjedništva, a pola sata kasnije i Skupštinom na kojoj su nazočili brojni izaslanici iz svih krajeva Hrvatske. Dio članova se još znatno ranije ispričao zbog nemogućnosti dolaska radi prethodno preuzetih poslovnih obveza. Na samom početku, nazočne je u ime Grada Rijeke, pozdravio gospodin Markio Filip ović, dogradonačelnik izrazivši zadovoljstvo što je upravo Rijeka izabrana za domaćina te je zaželio nazočnima uspješan rad i ugodan boravak u Rijeci. Sukladno predloženom dnevnon redu. nazočni članovi su jednoglasno prihvatili Izvješće o radu sa financijskim izvješćem kao i predložene Izmjene i dopune Statuta sukladno novom Zakonu o udrugama. Nakon kraćeg predstavljanja, za novog člana je primljena Općina Sračinec kod Varaždina. Predsjednik Udruge je prenio nazočnima prijedlog Predsjedništva (za razmišljanje) a u svezi dolaska na Skupštine a kome će svi članovi Udruge biti blagovremeno informirani. Članovi Skupštine su jednoglasno poduprijeli Grad Pag da u svim promotivnim i marketinškim predstavljanjima prezentiraju “Paški ljetni kareneval” kao najstarijiu karnevalsku ljetnu priredbu na našem priobalju.

Poslije radnog dijela, članovi Skupštine su druženje nastavili kružnom plovidbom brodom “Otac Roko” po riječkom akvatoriju. Na pristaništu u Opatiji su ili dočekali kostimirani djelatnici Uredta TZ Grada Opatije i meštar opatijskog karnevala Duško Dule Jeličić. Nadasve prijateljska i ugodna atmosfera nastavljena je ručkom na brodu.

U subotu predvečer u kongresnoj dvorani hotela ,rNeboder” održan je zajednički bal. kome su uz članove Skupštine nazočili i predstavnici riječkih karnevalskih skupina.ovom prilikom, u ime svih nazočnih, iskreno zahvaljujem Gradu Rijeci, a posebice Turističkoj zajednici Grada Rijeke, čiji su nam direktor gospodin Petar Škarpa, ujedno i jedan od četvorice dopredsjednika naše udruge, zajedno sa svim djelatnicima Ureda, ponaosob sa gospođom prof.Ines Boban Štighć i suradnicima, omogoćili da i ovo druženje, odnosno cijelokupni boravak u Rijeci ponesemo u srcu kao prekrasan doživljaj.

Zahvaljujemo na velikoj ljudskoj i prijateljskoj zauzetosti.

HVALA RIJEKA!

Jesenska Skupština udruge održat će se od 9. do 11.listopada 2015. u Labinu. Do susreta u Labinu vidimo se na predstojećim ljetnim karnevalima!

Ivan Pipić

 

Share This