Pod pokroviteljstvom Grada Samobora i Turističke zajednice od 20. do 22.listopada o.g. u hotelu „Lavica“ održana je Skupština naše Udruge kojoj je nazočila većina članstva. Istićem da je Samobor po treći put domaćinom naših Skupština (veljača 2000., svibanj 2010 i listopad 2017.) Kako je to već običaj pravo raspoloženje se osjetilo odmah prilikom prvog susreta u petak na večer gdje su nas u „Samoborskoj kleti“ radosno dočekali naši domaćini.

Službeni dio Skupštine održan je u subotu u 10,00 sati u svečanoj dvorani hotela „Lavica“ .

Na samom početku sudionicima su se obratili predstavnici Grada Samobora i Turističke zajednice.

Slijedom predloženog dnevnog reda, nazočni su jednoglasno prihvatili predloženi Plan i Program rada za 2017. te je analaizirana aktualna problematika s posebnim naglaskom na nužnost još veće uzajamne povezanosti i suradnju svih članova. Za novog člana Udruge jednoglasno je primljen KUD“ Prepuštovec“ koji se posljednjih nekoliko godina, uz redovitu folklornu djelatnost bavi i organizacijom karnevalskih programa na području Grada Zagreba i njegove okolice. Poslije zajedničkog fotografiranja ispred župne crkve Sv.Anastazije, podijeljeni u dvije skupine, uz šarmantne kostimirane vodiće šetnjom kroz grad, nazočni su upoznati sa bogatom kulturno-povijesnom prošlošću Grada Samobora i samoborskog kraja. Posebnu draž našem boravku u Samoboru dao je i bogati kulturno-zabavni program na Trgu Kralja Tomislava u priogodi obilježavanja Dana Grada. Bio je to povod brojnim izletnicima i gostima da u prelijepo subotnje poslije podne pohode samoborski kraj.

Nakon poslijepodnevnog odmora, druženje je nastavljeno gala večerom pod maskama u hotelu „Lavica“ koje je, već tradicionalno, potrajalo do prvih jutarnjih sati. I ova Skupština nas je učvrstila u našem zajedništvu i obogatilia novim prelijepim dojmovima te je samo jedna u nizu od potvrda koliko je čovjek, bez obzira na važnost institucija, značajan subjekt u zajednici. Još pod svježim dojmovima i ovom prilikom u ime svih sudionika najiskrenije zahvaljujem svim relevantnim institucijama i pojedncima, Gradu Samoboru, gospodinu Krešimiru Beljaku, gradonačelniku i njegovim suradnicima, Turističkoj zajednici Grada i njezinoj direktorici gospođi Martini Paladina sa suradnicima, kao i gospođama Vesni Burić i Marijani Obad Slamar, koji su se istinski potrudili kako bi nam i ovu Skupštinu učinili događajem za pamćenje.

HVALA SAMOBOR !

Već Vas sada radosno pozivamo na Proljetnu Skupštinu koja će se održati od 29.lipnja do 1.srpnja 2018. u Korčuli.

Share This