Pod pokroviteljstvom Grada Labina, te u organizaciji Turističke zajednice i KU” LABINJONSKA KOMPANIJA – DOMOĆA FOLŠARIJA” u hotelu “Albona” u Rabcu je od 9. do 11.listopada 2015. održana Godišnja Skupština naše udruge kojoj su nazočili brojni karnevalisti. Druženje kao i već tradiocinalno srdačna atmosfera, započeli su u petak predvečer u hotelu “Albona” gdje su bili smješteni svi sudionici te je potom sve nastavljeno pravom feštom uz večeru i glazbu.

U subotu, 10.listopada s početkom u 10,00 sati je održana sjednica Predsjedništva tijekom koje je analizirana aktualna problematika udruge. Pola sata kasnije slijedila je Skupština, kao središnji događaj naših susreta, na kojoj je predstravljen Plan i program rada za 2016.godinu, koji uz već svoje prepoznatljive aktivnosti, naglasak stavlja na obilježavanje 20.godišnjice postojanja i rada Hrvatske udruge karnevalista, podsjećam osnovane davne 1996. u Rijeci od devet gradova osnivača. O programu obilježavanja ove vrlo važne obljetnice bit će obaviješteni Predsjednica Republike Hrvatske, kao i budući premijer, Ministar turizma i glavni direktor Hrvatske turističke zajednice. Istićemo da o svojim aktivnostima redovito izvješćujemo Ministarstvo turizma i Hrvatsku turističku zajednicu.

Na Skupštini je predstavljen i najnoviji broj (13. po redu) našeg službenog glasila “Hrvatski karnevalist” koji uz obilje reportaža sa naših karnevala, donosi i novi adresar naše udruge obogaćen novim podacima za kontakte.
Poslije Skupštine nazočni su krenuli u organizirani obilazak Grada Labina i njegove okolice kojom prilkom su upoznali kulturno-povijesne i prirodne osobitosti ovog dijela Istre, a potom je slijedio i zajednički ručak u slikovitom ambijentu labinjonske okolice.
U subotu navečer je, već tradicionalno, održan bal pod maskama kome su se pridružili članovi KU”Labinjonska kompanija – domoća folšarija”.
I ova Skupština, ili bolje rečeno susret nas je učvrstio u zajedništvu te obogatio novim iskustvima. Unatoć složenim sveopćim društvenim prilikama i objektivnim problemima koje vrijeme pred svih nas stavlja, silno nam je drago da kao udruga i nadalje svojim aktivnostima snažno promićemo ali i živimo našu karnevalsku baštinu, kao bitnu sastavnicu našeg svekolikog identiteta.
Unatoč kiši koja nas je pratila za vrijeme cijelog boravka, ponosno istićem da nas nije napustalo dobro raspoloženje, jer se uistino uzajmno osjećamo kao istinski prijatelji koji rado dolaze kao svoji k svojima. U tom raspoloženju, u ime svih sudionika, dok zahvaljujem svim društvenim čimbenicima koji su omogućili naš boravak u Rabcu i Labinu, na poseban način zahvaljujem KU”LABINJONSKA KOMPANIJA – DOMOĆA FOLŠARIJA” kao i vrijednoj članici spomenute udruge a našoj velikoj prijateljici gđi.MILENI SIMEUNOVIĆ, koja je sa svim svojim suradnicima podnijela najveći organizacijski teret kako bi se u njihovom zavičaju i kraju osjećali vrlo lijepo i ugodno.

H V A L A   L A B I N !


Dragi karnevalisti, cijenjeni prijatelji! Pozivam Vas da nas pišući na našu mail adresu:dom.kulture.senj@gs.t-com.hr nastavite obogaćivati Vašim dobronamjernim sugestijama i prijedlozima u ciljju što kvalitetnije prezentacije naše karnevalske baštine.

U istom raspoloženju Vas već sada pozivam na našu PROLJETNU SKUPŠTINU koja će se od 29.travnja do 1.svibnja 2016. održati u drevnom, uskočkom, glagoljaškom ali i karnevalskom GRADU SENJU !

Dobro nam došli!

Share This