Skupštine tijekom 2018.

DOMAĆINI ODRŽANIH SKUPŠTINA

Sukladno Statutu Hrvatske udruge karnevalista godišnje se održavaju dvije
Skupštine (proljetna i jesenska).

2001.
ČAKOVEC (proljeće)
RIJEKA (jesen)

2002.
KORČULA (proljeće)
SENJ (jesen)

2003.
HRVATSKA KOSTAJNICA (proljeće)
METKOVIĆ (jesen)

2004.
PAG (proljeće)
OPUZEN (jesen)

2005.
ŠENKOVEC (proljeće)
KAŠTELA (jesen)

2006.
NOVI VINODOLSKI (proljeće)
IVANEC (jesen)

2007.
KRK (proljeće)
ĐAKOVO (jesen)

2008.
LUDBREG (proljeće)
BIOGRAD NA MORU (jesen)

2009.
KUTINA / POPOVAČA (proljeće)
OPATIJA (jesen)

2010.
SAMOBOR (proljeće)
CAVTAT (jesen)

2011.
BUZET (proljeće)
PRIMOŠTEN (jesen)

2012.
VIŠKOVO / BAKAR / KOSTRENA (proljeće)
DUBROVNIK (jesen)

2013.
VRBOVEC (proljeće)
KAŠTELA (jesen)

2014.
LUDBREG (proljeće)
BIOGRAD NA MORU (jesen)

2015.
RIJEKA (proljeće)
LABIN / RABAC (jesen)

 

SKUPŠTINE TIJEKOM 2018.

KORČULA

 

Pod pokroviteljstvom Grada Korčule te u organizaciji Korčulanskog maškaranog kluba „Bonkulović“ i  uz pomoć Turističke zajednice, od 29. lipnja do 1.srpnja održana je Godišnja skupština naše udruge. Ovo je po prvi puta da proljetnu skupštinu održavamo u ovom terminu, no radosno smo uvažili želju naših domaćina, da upravo boravimo  u Korčuli u vrijeme održavanja na daleko poznate karnevalske manifetacije „Doček pola godine“. Samim dolaskom u petak na večer osjetili smo srdačnu dobrodošlicu naših domaćina.

 

Službeni dio Skupštine odražn je u subotu 30.lipnja u dopodnevnim satima u dvorani Centra za kulturu. Skupštini je nazočila većina naših članova, a na istoj je prihvaćeno Izvješće o radu za 2017. te je predstavljen najnoviji broj našeg službenog glasila „Hrvatski karneavlist“. Prigodnom riječju nazočne je pozdravio gospodin Andrija Fabris, gradonačelnik i gospođa Hana Turudić, direktorica Ureda TZ Grada orčule.  Druženje je potom nastavljeno šetnjom kroz grad upoznavanjem kulturno-povijesnih i prirodnih osobitosti Korčule ali i svega što danas Korčula kao svojevrsni kulturno-povijesni biser predstavlja u svekolikoj hrvatskoj turističkoj ponudi. Tijekom poslijepodneva uživali smo u šetnjama uskim uličicama i kaletama, gdje se na vizurama starih pročelja prepoznaju tragovi gordih i ponosnih stoljeća.

 

U rano predvečerje smo  sa brojnim domaćim i inozemnim gostima  uživali u karnevalskom programu „Doček pola godine“ kojem su se odazvali brojne karnevalske skupine iz raznih dijelova Hrvatske . Uz pravu feštu i vatromet druženje je potrajalo sve do jutra.

 

Obogaćeni novim prelijepim iskustvima koja su nas učvrstila u zajedništvu,  izražavamo ponajprije veliku zahvalnost Gradu Korčuli i Turističkoj zajednici, osoblju hotela  „Korčula“ kao i svim zauzetim članovima Korčulanskog mašakarnog kluba „Bonkulović“ .

Na poseban način zahvaljujemo našim dragim prijateljima, supružnicima Ani i Klaudiju Bojić čija nas prepoznatljiva ljudskost i neposrednost prate dugi niz godina, a ovu su Skupštinu učinili događajem za pamćenje.

   HVALA KORČULA!

 

SRAČINEC – VARAŽDIN

 

Od 26. do 28.listopada pod pokroviteljstvom Općine Sračinec te Udruge maškara „Črna sraka“ održana je jesenjska Skupština naše udruge. Skupštini je također nazočio  veliki broj naših članova koji su bili smješteni u varaždinskom hotelu „Turist“. Kako je to već postala lijepa tradicija, iskrena dobrodošlica koju su nam pripremili članovi ove zauzete karnevalske udruge, osjetila se već po samom dolasku.

Radni dio Skupštine, na kojoj su nazočni analizirali Izvješće o radu za 2017.g kao te kroz vrlo konciznu raspravu, pronalazili nove mogućnosti još prepoznatljivijeg djelovanja, održan je u subotu u hotelu „Turist“.

 

Po završetku je uslijedilo razgledavanje kulturnih i povijesnoh osobitosti Varaždina, bisera barokne arhitekture u Hrvatskoj. Poslije ručka posjetili smo Općinu Sračinec, smještenu nadomak Varaždina, gdje su nas vrlo radosno dočekali općinski načelnik gospodin  Božidar Novoselec sa suradnicima kao i članovi brojnih udruga koje svojim aktivnostima baštine promicanje kulturnih vrednota na ovim prostorima. U svom pozdravnom govoru gospodin Novoselec nam je predstavio Općinu Sračinec te je naglasak stavio na brojne aktivnosti koje se poduzimaju u smislu svekolikog  poboljšanja kvalitete života u ovoj vrlo dinamičnoj sredini. Posebice ponosno istićemo i brojne aktivnosti koje poduzima Udruga maškara „Črna sraka“ i to od organizacije karnevalskih sadržaja pa do onih humanitarnih usmjerenih na sve stanovnike kojima je pomoć potrebna . Karneval u Sračincu je u vrlo kratko vremenu postao prepoznatljiv i izvan granica naše Domovine, o tome nam ponajbolje  svjedoče i brojne domaće kao i karnevalsk skupine iz Slovenije, Austrije, Mađarske koje redovito i rado sudjeluju u svim karnevalskim programima na ovom području.

Gala večera održana je u hotelu „Turist“ a nazočili su joj ,uz brojne uzavnike Grada Varaždina i Općine Sračinec,  i dopredsjednik Vlade RH gospodin Predrag Štromar, koji je donedavno obnašao dužnost varaždinskog župana.

 

I ovo naše trodnevno druženje na sjeveru Hrvatske u organizacijskom smislu zaslužuje velike komplimente. U ime svih zahvaljujem Općini Sračinec, gradu Varaždinu te ljubaznom osoblju hotela „Turist“.

Veliko i toplo ljudsko hvala svim članovima Udruge maškara „Črna sraka“ a posebice gospodinu Slobodanu Drozdeku i svim njegovim suradnicima,  koji su nas u relativno kratkom vremenu, osvojili svojom jednostavnošću i naglašenom ljudskošću.

HVALA SRAČINEC, HVALA VARAŽDIN!

 

D O M A Ć I N I

PREDSTOJEĆIH  SKUPŠTINA

 

  1.  

 

PROLJETNA – MURSKO SREDIŠĆE  od 26. do 28. travnja

 

JESENJSKA –  KUTINA  (listopad)

 

2020.

 

PROLJETNA – KRK (kraj travnja/početak svibnja)

 

JESENJSKA – VINKOVCI  (listopad)

Zahvaljujemo svim dosadašnjim domaćinima, što su se istinski
potrudili da nam svako druženje u prigodi održavanja Skupština,
bude događaj za pamćenje.

 

Kontakt

Ivan Prpić predsjednik

tel./fax. 053/881-609

Mail: dom.kulture.senj@gs.t-com.hr

Gdje se nalazimo?

53270 Senj, Juriše Orlovića 2
Pučko otvoreno učilište “M.C.Nehajeva” Senj

Kontaktiraj nas

Share This